Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:16:04 GMT

عبور دنباله‌دار سبزرنگ از کنار زمین و صورت فلکی شیر

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۵۶۳۲

عبور دنباله‌دار سبزرنگ از کنار زمین و صورت فلکی شیر

دنباله‌دار سبزرنگ (Iwamoto) یا (C/2018 Y۱) امشب، ۲۳ بهمن‌ماه از کنار زمین و صورت فلکی شیر عبور می‌کند و از آنجایی که این جرم آسمانی قابل مشاهده است، فرصت مناسبی برای عکاسی نجومی خواهد بود.

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره گفت: دنباله‌دار سبز رنگ "ایواموتو" (Iwamoto) یا (C/2018 Y۱) با سرعت ۲۳۸ هزار و ۹۹ کیلومتر بر ساعت به دیدار خورشید و زمین آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جرم زیبا در نزدیکی بعضی کهکشان‌ها از دید ناظر زمینی دیده می‌شود و فرصتی عالی برای عکاسان نجومی است.

وی قدر (درخشندگی) این جرم آسمانی را ٦.٥ تا ٧.٥ دانست و ادامه داد: این دنباله‌دار با دوربین‌های دوچشمی و یا تلسکوپ‌های کوچک آماتوری قابل مشاهده است.

عتیقی با تاکید بر اینکه این دنباله‌دار بدون هیچ‌گونه خطری، شب ۲۲ بهمن ماه (۱۱ فوریه ۲۰۱۹) از نزدیکی زمین در زمینه صورت فلکی شیر عبور کرده و امشب، ۲۳ بهمن‌ماه (١٢ فوریه ٢٠١٩) نیز از نزدیکی زمین در زمینه صورت فلکی شیر عبور خواهد کرد، یادآور شد: مدار دنباله‌دار C ۲۰۱۸ Y۱ بیضی کشیده و یک دنباله‌دار دراز دوره است. محاسبات نشان می‌دهد بازگشت این دنباله‌دار به نزدیکی خورشید ١٣٧١.٣ سال دیگر خواهد بود.

دبیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: ساعت ۶ بامداد و قبل از روشنی هوا در بامداد سه‌شنبه ۲۳ بهمن، دنباله‌دار Iwamoto یا (C/2018 Y۱) بسیار نزدیک به ستاره قابل دید AlJabhah با قدر (درخشندگی) ۳.۴۵ است و از بین ستارگان Algieba و ستاره دل شیر (Regulus) در صورت فلکی شیر عبور می‌کند.

به گفته وی اخترشناس ژاپنی، Masayuki Iwamoto این جرم جدید را کشف کرده است و ۵ دی ماه گزارشات متعددی از مشاهده این دنباله‌دار از رصدخانه‌های سراسر جهان دریافت شده است.

به گزارش ایسنا، سه ستاره‌شناس آماتور دنباله‌داری پرنور را در آسمان کشف کردند که به نام آنها ثبت شده است. این دنباله‌دار توسط یک ستاره‌شناس آماتور آمریکایی و دو ستاره‌شناس ژاپنی کشف شده و این دنباله‌دار به نام (Comet Machholz-Fujikawa-Iwamoto (C/2018 Y۱ نامگذاری شد. نام علمی این دنباله‌دار C/2018 Y۱ است.

بر طبق محاسبه مداری این دنباله‌دار، می‌توان گفت که این جرم آسمانی برای نخستین بار است که به مرکز منظومه خورشیدی ما نزدیک می‌شود و این نخستین ملاقات آن با خورشید است. مدار آن به گونه‌ای است که در حضیض مداری خود (نزدیکترین فاصله از خورشید) از بین مدار سیاره تیر و خورشید عبور می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انجمن نجوم آماتوری ایران دنباله دار صورت فلکی شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۵۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۸۱۱ هکتار زمین اشتباهی به نام یک شرکت تعاونی شده است/ سند مالکیت باطل شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «القاصی» رئیس کل دادگستری استان تهران در جلسه امروز شورای عالی قضایی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه تعیین تکلیف و ساماندهی اراضی ملی و دولتی و به‌طور مشخص صدور اسناد مالکیت برای پلاک ثبتی ۳۸ اصلی موسوم به خجیر، گفت: بر اساس پیگیری‌های انجام شده و مصوبات شورای حفظ حقوق بیت‌المال و تشکیل کارگروه‌های متعدد، طی هفته گذشته سند مالکیت حدنگار و تک‌برگ به مساحت چهار هزار و ۲۵۱ هکتار از اراضی موسوم به خجیر که در مجاورت شهرهای تهران و پردیس قرار دارد، به نام دولت صادر شد.

وی افزود: این اراضی که بخش مهمی از اراضی پلاک ۳۸ اصلی خجیر هستند و دربردارنده اراضی مناطق حفاظت شده محیط زیست، اراضی و تاسیسات و ساختمان‌های مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، بخشی از اراضی ملی و منابع طبیعی و همچنین بخشی از بستر رودخانه جاجرود و سد ماملو می‌باشند، پیش از این همواره مورد تعرض، دست‌بُرد و طمع زمین‌خواران بودند.

رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین با اشاره به روند پیگیری‌های قضایی انجام شده در خصوص واگذاری اراضی پلاک ثبتی ۷۷/۲ محمودآباد شهرستان فیروزکوه به شرکت تعاونی پاژن البرز، گفت: در سال ۱۳۸۵ و در حالیکه اداره کل منابع طبیعی و سازمان جهاد کشاورزی استان تهران و کمیسیون‌های ذیربط تنها با واگذاری دو هکتار از اراضی پلاک ۲ فرعی از ۷۷ اصلی شهرستان فیروزکوه به شرکت دامپروری پاژن البرز موافقت کرده بودند، پس از معرفی به دفترخانه اسناد متأسفانه بر اثر اشتباهی که صورت می‌گیرد، سند مساحت دو هزار و ۸۱۳ هکتار، شامل کل پلاک ۲ فرعی از ۷۷ اصلی فیروزکوه، به نام شرکت مذکور می‌شود.

وی‌ با بیان اینکه از آن سال تاکنون علی‌رغم اطلاع مراجع ذیربط، اقدامی در جهت اصلاح اسناد به عمل نیامده و شرکت مذکور علاوه بر اخذ سند، اقدام به تصرف کامل اراضی مذکور کرده و به هیچ وجه حاضر به استرداد این اراضی نبوده است، گفت: پس از پیگیری‌های گسترده صورت گرفته، اسناد مالکیتی که به اشتباه صادر شده بود باطل شد و سند مالکیت دو هزار و ۶۴۰ هکتار از این اراضی به نام دولت جمهوری اسلامی ایران اخذ شد و ما بقی نیز در دستورکار قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • تعداد ۳۷ هزار نفر در جنوب کرمان واجد شرایط مسکن ملی شناخته شدند
  • 12 بازیکن ایرانی که در انگلستان بازی کردند
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • ۲۸۱۱ هکتار زمین اشتباهی به نام یک شرکت تعاونی شده است/ سند مالکیت باطل شد
  • پلی به گذشته - تساوی 2-2 بارسلونا و رئال مادرید در نیوکمپ (لالیگا اسپانیا - 6 می 2018) / فیلم
  • قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه
  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان (+عکس)
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد